Bruno GröningKdo in kaj je Bog?

Po mojem vedenju oziroma spoznanju iz prebranih Lorberjevih knjig, je On, ki Ga imenujemo Bog, neskončna kozmična energija, gonilna sila, ki prežema vesolje in tako tudi našo Zemljo in vse nas. To izjemno inteligentno energijo, ki je v svojem bistvu Ljubezen, z našimi čuti ne zaznavamo, zato jo zaradi lažjega razumevanja in dojemanja imenujemo Bog in se lahko imenuje tudi drugače, vendar z malce bolj poglobljenim razmišljanjem ugotovimo, da je lahko samo Eden.

Prav zaradi Svoje nedoumljive razsežnosti, modrosti, sposobnosti ustvarjanja in transformacije,  se ta sila človeku predstavlja kot Bog, ki je človeštvu, to se pravi Njegovim otrokom, ki jih je ustvaril, Oče, Sin in Sveti Duh obenem. Prisoten je povsod, v človeku kot duh, ki je majhna Božja iskrica Njega, katera človeški zarodek oživi in se po smrti vrne k Njemu, k svojemu Izvoru.

Kaj Bog pravzaprav želi od nas?

Predvsem to, da se zavedamo kdo je, Si želi, da bi Ga kot Njegovi otroci ljubili, in da bi se ljubili tudi med seboj. Zato, ker smo Njegovi Božji otroci nam je dal svobodno voljo in to samo nam, česar se premalo zavedamo. Na drugih svetovih ljudje nimajo svobodne volje, ampak delujejo približno tako kot pri nas na primer čebele, ki so usmerjene k stalnemu enakemu delovanju. Vendar človek svobodno voljo preveč izkorišča v negativnem delovanju, jezi in sovraštvu, kar Boga zelo žalosti. Morali bi živeti v sožitju, miru in ljubezni! Samo to Si želi Sveti Oče, kar pa nam ne uspeva najbolje. Z dvigom naše zavesti nam bo to uspelo. Torej, ljubimo Boga in svojega bližnjega tako kakor samega sebe, čeprav je to včasih težko.

Namen Boga oziroma te božanske energije, ki nas obkroža je, da bi do tega prišli po svoji svobodni volji in ne s prisilo, toda če se ljudje ne bomo imeli radi in eden drugega spoštovali kot Božjo stvaritev, ampak se sovražili in vojskovali, se lahko zgodi, da bo Sveti Oče nad nami obupal, tako kakor pred Noetovim časom nad tistimi, ki Njegovih nasvetov niso upoštevali in Nanj pozabili!

V letu Gospodovem 2016.

Urednik strani