Božje gospodarjenje

V delu »Božje gospodarjenje« nam Stvarnik preko Jakoba Lorberja, Svojega pisarja, opisuje življenje prvih ljudi nove, naše civilizacije in nam hkrati daje smernice za pravilno duhovno življenje, kjer bi morala biti na prvem mestu ljubezen do Boga in sočloveka.

Stvarnik je po tako imenovanih Predadamovcih ( JVE 7.knjiga, 221/4-5 ) z Adamom in Evo pred približno 7800 leti zasnoval novo človeštvo, poklicano za Božje otroštvo, ki temelji na svobodni volji in odločitvi vsakega posameznika ali bo dober ali slab. Vendar so ga ljudje razočarali, zato se je odločil, da pri življenju pusti samo Noeta in njegovo družino, s katerim pa se je pred 6000 leti začela povsem nova doba na Zemlji. Upajmo in molimo ter delujmo tako, da bo nam prizanesel. Molimo skupaj, ker je misel energija, s katero se lahko s Stvarnikom povežemo. Naj bodo te misli dobre in polne ljubezni, da se bo nas usmilil. Molimo za sebe, za družino in za vso Zemljo.

Molitev:

Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi Tvoje ime, pridi k nam Tvoje kraljestvo, zgodi se Tvoja volja, kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas vsega hudega. Amen.

 


 

Prvi del ‘Božje gospodarjenje’ je bil preveden v slovenski jezik v knjižni obliki že leta 1998 in obsega samo prvih 76. poglavij celotnega Lorberjevega dela.

V drugem delu boste izvedeli kaj se je dogajalo s prvim popolnim človekom Adamom in s praočeti; kako so živeli in kaj so doživeli, ob večinoma stalni Gospodovi fizični navzočnosti. Zaključen je s 166 – tim poglavjem, ki je vsebinsko in tudi glede na obseg prvega dela najbolj primeren za konec drugega dela.

Želim vam prijetno branje.

V letu Gospodovem 2016

Urednik strani


 

BOŽJE GOSPODARJENJE
Po Gospodovem nareku napisal: Jakob Lorber
Naslov izvirnika: Die Haushaltung Gottes
Izdajatelj: Lorber Verlag, Beitingheim
Naslov angl. prevoda: The Household of God

 

Od Gospoda prejeti notranji besedi
  napisal Jakob Lorber

 BOŽJE GOSPODARJENJE
2. del

BOŽJE GOSPODARJENJE
3. del

BOŽJE GOSPODARJENJE
4. del

BOŽJE GOSPODARJENJE
5. del

BOŽJE GOSPODARJENJE
6. del

BOŽJE GOSPODARJENJE
7. del

BOŽJE GOSPODARJENJE
8. del